perjantai 5. lokakuuta 2012

Studio Museum in HarlemPienehkö studio museo, Studio Museum in Harlem, on afroamerikkalaisen taiteen museo. Se sijaitsee 144 West 125th Streetillä Adam ClaytonPowell Jr Blvd ja Malcolm X Blvd välissä. Meneillään oleva näyttely on nimeltään Caribbean, Crossroads of the World. Ja sitähän Karibia on värikkäine ja ei aina niin ruusuisine historioineen: kulttuurien, siirtomaapolitiikan sulatusuuni, jonka keskellä ihminen kohtaa konkreettisesti oman osansa tässä maailmassa.

Museossa pysähdyin lukemaan Nobel-kirjailija Derek Walcottin tekstejä: ‘It (poetry) shapes its own accent, its own vocabulary and melody in defiance of an imperial concept of language, the language of ozymandias, libraries and dictionaries, law courts and critics, and churches, universities, political dogma, the dictation of insititutions. Poetry is an island that breaks away from the main.’ Walcott syntyi Saint Lucian saarella. Olen itse käynyt tuolla ihanalla saarella, en yhtään ihmettele, että siellä syntyy maailmoja syleileviä tekstejä.
 
Oheiset valokuvat ovat näyttelystä residenssitaitelijan Njldeka Akungilin teokset: Nwantinti ja Wedding portrait 2012. Hämmästyttävän taidokkaita ja ajatuksia herättäviä kollaaseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti