torstai 6. syyskuuta 2012

Mourning Sun Motel

New Yorkin muotiviikot on potkaistu käyntiin Fashion goes out -illalla. Liikkeet ovat auki myöhään ja ihmisiä on paljon liikkeelle, bling blingiä, tolppakorkoja ja hulmuavia helmoja näkee paljon. Tulee hieman mieleen meidän Taiteiden yö, paitsi, ettei pussikaljoittelevaa nuorisoa näy.
Kävin Hudson-joen varrella, rantamakasiini 57:ssa Ivana Helsingin kevät/kesä 2013 näytöksessä. Olin taas myöhässä, mutta niin olivat nähtävästi kaikki muutkin. Sillä, vaikka kutsussa luki 7 PM ja toivottiin, että paikalla oltaisiin 6:30, niin kun saavuin kello oli jo 7:10 ja jono kiemurteli edelleen ulkona ollen noin 100 metrin mittainen. Melkoisen nopeasti siitä sitten päästiin sisään. Arvelisin, että porukkaa oli noin 500, kuuleman mukaan ilmoittautuneita oli kaikkiaan 600. Ihan hyvin, sillä tapahtumia ja näytöksiä on todella paljon Muotiviikkojen aikana. Marimekon, toinen suomalainen muotiviikkolainen, näytös on tulevana maanantaina.Ivana Helsinki kertoo myyvänsä skandinaavista myyttiä amerikkalaisille. Näytös alkoikin leffalla, jonka tarkoitus oli ikäänkuin maalata tuo myyttiinen surumielinen pohjoinen sateisen sään ja tummanpuhuvan motellimaiseman välityksellä. Pidin leffan värimaailmasta, mutta itse tarina ja sen tyypit olivat outoja. Leffasta tuli hieman erikoisia assosiaatioita, mutta ei niistä enempää. Varsinainen näytös alkoi, kuten aiemmillakin kerroilla Miljoona ruusua venäjäksi kappaleella, jatkuen Katri-Helenan Vasten auringon siltaa -kappaleella, ja sitä mukaa malleja asteli catwalkilla. Viime postaukseen liitin trailerin mallistosta, pidin tuosta trailerista kovin, se oli jotenkin kompakti, mutta nyt tajusin ja näin omin silmin kuinka vähän Ivana on itseasissa muuttunut: edelleen pussi- ja hörhelöhihoja, kerroksia, leveitä helmoja, murrettuja sävyjä, vihreää, printtikuoseja ja piristyksenä hieman Royal blueta. Näytös oli lyhykäinen, ehkä kaikkineen noin 30 minuuttia. Uskoisin, että leffapuolen ja näytöksen saisi vielä saumattomammin ja huikeammin liitettyä yhteen.

Ivana Helsingillä on ollut noin puolen vuoden ajan liike Nykin Nolitassa, kävinkin siellä jatkoilla. Liike on aivan mahtavalla paikalla, se on valoissa ja hengittävä. Ympäristössä on paljon liikkeitä ja putiikkeja, baareja, ruokapaikkoja ja muuta kivaa. Toivotan oikein hyvää menestystä Ivana Helsingille.

2 kommenttia:

 1. Ihanaa että postasit tämän! Kun lukee blogia, niin tulee muutenkin sellainen olo kuin olisi mukana matkassa... :) mahtavaa varsinkin kun jaksat laittaa niin paljon kuvia! Mites jatkoilla, saitteko mitään lahjaa mukaan tms.?

  Oon samaa mieltä siitä, että kuosit toki on muuttuneet, mutta esim. joka sesongin mallistossa on suunnilleen samalla kaavalla tehty A-linjainen tunikamekko rypytetyllä/neliö- kaula-aukolla, jota kaavaa käytettiin myös Paolan Seppälä-mallistossa. Ostin ko. samettisen Seppälämekon mustana ja viininpunaisena. Tavallaan se on hassua, mutta toisaalta taas hyvä, koska just se malli sopii mulle erinomaisesti! :) Joka kausi sieltä Ivanalta tulee kyllä jotain hankittua.

  Tätä perusmallia tarkoitan, ostin tän mekon suunnilleen samoihin aikoihin kuin Seppälämekot:

  http://www.polyvore.com/ivanahelsinki_luna_dress/thing?id=52903889

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Hanna, Kiitos kommentista. Hanna, toi mekkohan on syötävän soma. Onneksi olkoon! Ehkäpä on niin, että Paola kuten moni muukin taiteilija / muotoilija on tietyllä tapaa itsensä vanki, eli muuntautuminen on vaikeata ellei mahdotonta. Toisaalta on oltava tietty linja, jolla erottua, ja se on taas enemmän kuin yhden sesongin juttu. Mikä ristiriita! Täällä Paola on todella eksoottinen erittäin positiivisessa mielessä. Paolan mallit sopivat pääsääntöisesti mullekin, ja nytkin oli muutama tosi kiva, varsinkin maksimekot:)
   Mä en saanut lahjaa, sillä olin seisomapuolella. Giftbagin saivat toimittajat ym. tärkeät tyypit.
   Kun mentiin jatkoille, niin siellä on melkoisen paljon porukkaa, mut ei pitkään, eikä mekään oltu kauaa. Tuli sellainen olo, että itse bileet oli muualla...

   Poista