lauantai 1. syyskuuta 2012

You take the Subway and dive into the Jungle

Nykin metro ei ole niitä kaikkein hurmaavimpia paikkoja, mutta sillä pääsee kätevästi paikasta toiseen. Paitsi tänään mulle kävi jälleen niin, että kun tarkoitus oli lähteä kohti Upper West Sidea niin meninkin Express metroon, joka surautti Harlemiin 125 kadulle. Mutta ei hätää, tämä on hyvä pysäkki, mikäli on matkalla Columbia Universityyn tai Apollo teatteriin. Tällä kertaa en ollut, vaan käännyin takaisin päin, sillä halusin viettää aikaa Clinton nimisessä kaupunginosassa. Eli suuntana oli 72th Street. Clinton muistetaan musikaalin West Side Storyn tapahtumapaikkana. Se on ihanaa seutua, paljon kivempaa ja rauhallisempaa kuin Hell's Kitchen. Clintonissa olisi mukavaa asua. Mikäli muuten ei millään keksi paikkaa, minne menisi syömään, niin 46th Streetin Restaurant row:sta on varaa valita.


Mutta siis metrolla eli subwaylla on kätevä matkustaa, ne ovat ilmastoituja, mikä varsinkin nyt kun vaatteet liimautuvat ihoon on kiva. Linjojen tunnusvärit auttavat suunnistuksessa, ettei eksy. Osa metrojunista on uudempia, joissa kerrotaan, mikä asema on tulossa seuraavaksi. Mutta, suurimmassa osassa ei ole tätä luksusta. On hyvä muistaa, että onko menossa Uptownin vaiko Downtownin suuntaan.

Metrolippu, ja bussilippu, maksavat 2,25, mutta kannattaa ostaa Pay-per ride  -lippu tai Unlimited ride metrocard. Vähän niinkuin Helsingissä arvoa tai kautta. Tästä linkistä näet ohjeet: MTA.

Metroasemat eivät tosiaan ole kauneudella pilattuja, vaan ne ovat lähinnä kolkkoja, teräspilareiden kannattelemia kellaritiloja.

Tässä pieni taidepläjäys Nykin metroon liittyen, varsinainen klassikkokappale: Duke Ellington, Take the A Train. Tämän tiedätte kaikki.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti