sunnuntai 25. marraskuuta 2012

OMG and Moma

OMG! What a Sunday, I think I will not get any sleep tonight! Ennen kuin päästään varsinaiseen asiaan, niin kerrottakoon, että matka ambulanssilla sairaalaan ja 4 tuntia ensiapuhuoneessa maksaa 1200 dollaria. En se kuitenkaan ollut minä vaikka ensimmäistä kertaa meikäkin pääsi ambulanssiin. Mutta takaisin päivän epistolaan, jota tietsikka ei jostain syystä suostunut päivällä julkaisemaan. Eli Momaan: 
Moma eli Museum of Modern Art on nykytaiteen mekka maailmalla, paitsi että kokoelma käsittää Matissea, Picassoa, Johnsia Rothkoa ja modernisteja, täydennetään kokoelmaa jatkuvasti. Museossa on jatkuvasti tapahtumia, ja siellä esitettävät elokuvat ovat ihan huippuja, noin parisenkymmentä ensi-iltaa viikossa. Museon alakerrassa on pieni kauppa, mutta kadun toisella puolella on suurempi design-kauppa. Perjantaisin kello 16:== eteenpäin museoon pääsee ilmaiseksi. Kannattaa aloittaa ylhäältä eli mennä suoraan hissillä 6:een kerrokseen ja tulla sitten alas. Aikaa on neljä tuntia. Tällä hetkellä esillä on muun muassa yksi neljästä Edward Munchin Huuto-maalauksista huhtikuun 2013 loppuun. Tämä on ainoa yksityisessä omistuksessa oleva.


Edvard Munch. The Scream. Pastel on board. 1895. © 2012 The Munch Museum/The Munch-Ellingsen Group/Artists Rights Society (ARS), New York

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti