tiistai 13. marraskuuta 2012

The Striking Foliage of Central Park

"Epäilemättä on olemassa vielä maailma, jota ei ole nähty. Ongelma on siinä, kuinka kaukana se on keskustasta ja kuinka myöhään se on auki." (Woody Allen)
Sää on taas tänään tiistaina sateinen. Auringosta, puolipilvisestä ja suht lämpöisestä säästä saimme nauttia täällä koko viikonlopun ja eilisen. Ruska (en tiedä, onko sille erikseen englanninkielistä sanaa) Central Parkissa on kauneimmillaan, kunhan taas saisimme auringonpaistetta. Kun taas kauempana sijaitsevan Long Islandin puista myrskyt, Sandy ja Athena, olivat vieneet suurimman osan lehdistä ja kaatuneita puita näkyi radan varrella paljon. LIRR (Long Island Railroad) ei muuten toiminut viikkoon.
Central Parkin rakentaminen alkoi vuonna 1857. Rakennustyömaa työllisti noin 4000 miestä. Tuolloin kaupunki oli loppunut 34. kadulle, jolla siis itse parhaillaan asun. Ennen puiston rakentamisen aloittamista kaupunkilaiset olivat kirjoitelleet lehtiin, että tarvittaisiin paikka, jossa kaupunkilaiset saisivat olla yksinäisyydessä. Kuinka romanttista. Vaikka Central Park on nelisen kilometriä pitkä ja kilometrin levyinen, niin kyllä tänä päivänä puistossa riittää kävijöitä. Puistoon mahtuu lampia, metsäpolkuja, laaksoja ja kukkuloita ja satoja opastauluja, joten sinne on vaikea yksinäisen eksyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti