torstai 22. marraskuuta 2012

What are We Waiting for?

Amerikkalaiset ovat kumman tottuneita jonottamaan. Jonoja on paljon, myös ruokakauppaan ja erityisesti Whole Foods Markettiin. Täällähän ei ole Walmartia kuten muualla Jenkeissä, tai siis en ainakaan ole nähnyt yhtään. Jonottaminen on kuitenkin sujunut aina rauhallisesti. Mutta kieltämättä, jonottaminen hieman hämmästytti aluksi.
Tässä jonotetaan illalla Trader Joe'sin edullisia ja erinomaisia viinejä täältä ja muualta alkaen 2.99, Trader Joe's viini-ja ruokakauppa ovat 14. kadulla lähellä Union Squarea.Tässä jonotetaan Bolt bussia 34. ja 8 avenuen tienoilla, tämä on halpa dollaribussiyhtiö, vähän lännempänä samalla kadulla ovat Mega-bussin pysäkit, joka on myös halpabussiyhtiö. Nämä yhtiöt kuljettavat itärannikon suuriin kapunkeihin kuten Philadelphiaan, Washingtoniin ja Bostoniin.
Tässä jonotetaan sisään ja ulos metroasemalla. Tämän ruuhkan aiheutti se, että LIRR:n (Long Island Rail Road) mitkään junat eivät jostain syystä lähteneetkään Penn Stationilta vaan ihmisten oli otettava E-metro Jamaicalle, josta vasta päästiin juniin.Nämä herrat, ortodoksijuutalaiset hasidit, odottelevat säännöllisin väliajoin asuintaloni ulkopuolella 34. katu 9 avenue. Heillä on paljon toimintaa alueella ja yksi toimintamuoto, minne on aina jonoa, on B & H elektroniikkaliike (kamerat, videolaitteet etc.). Sen täytyy olla megahalpa, koska sinne on  aina jono.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti