tiistai 14. elokuuta 2012

Flat Fare vai LIRR?


Viime postauksessa mietin, meneeköhän laukkuni perille asti. Tänään tuli matkatoimistolta seuraava vastaus: Kun lennot ovat samalla varauksella ja lippudokumentilla (sama varausnumero), pystytään matkatavarat yleensä lähtöselvittämään suoraan lipun varsinaiseen määränpäähän asti, mikäli se on teknisesti mahdollista ja paikallisten sääntöjen mukaista. Suosittelemme varmistamaan matkatavaroiden siirtymisen lennolta toiselle lähtöselvityksen yhteydessä.
Pitää selvittää asia sitten tiskillä. 

Olin varannut jo eilisen pakkaamiselle, mutta kuten niin useasti ennenkin, päivä hupeni rästitöiden tekemiseen. Onneksi sain sentään pestyä yhden koneellisen pyykkiä. Mielessäni kyllä olen pakannut pitkään ehkä se jotain auttaa, kun juuri nyt hetken päästä, kun ensiksi  olen laittanut laskut maksuun, siihen hommaan on todella ryhdyttävä. Matkalaukku odottaa eteisessä. Farkkutakki lähtee mukaan, mutta otanko parkan sittenkään? Kosmetiikkatuotteet ovat hankalia, vaikka meikaakin jonkun verran, niin meikit säilyvät mulla yleensä pitkään, kun en ole helposti kyllästyvää tyyppiä. Ripsiväritilanne on kyllä melkoisen nihkeä ja joku upea luomiväripaletti olisi kiva saada. Keväällä ihastuin Diorin Garden Party luomiväripalettiin, mutten raaskinut ostaa sitä. Olihan sitä sittenollut  Stokkan alessakin muutama kappale. Kaduttaa, kun en heti napannut mukaan, seuraavalla kerralla se oli jo loppunut. Mun tämän kesän ehdoton suosikki on ollut  ruusunmarjaa ja ohranjyvää sisältävä Madara firming oil joka on luonnonkosmetiikkaa ja koska en ole enää mikään nuori tyttönen (kuten veljeni totesi, kun kaaduin longboardilla), niin kaikenlaista muhkuraa on ilmaantunut. Ihanan pehmeää öljyä on tosi helppo levittää iholle esim. uinnin tai saunan jälkeen, tuoksu on todella miellyttävä ja iho silennyt. Katsotaan sitten ensi keväänä, onko mitään kosmetiikkaa, ihonhoitotuotteita tarttunut matkaan.

En ole muuten vielä yhtään ehtinyt katsoa Nykin teatteri-, musikaali-, baletti-, ooppera-, konsertti- saati keikkatarjontaa. Ensi töikseni kaupungissa onkin napattava Village Voice kainaloon. Siitä se lähtee. Kaikenlaista on aiemmilla kerroilla tullut nähtyä ja koettua, mutta en tiedä, miksi juuri Chorus Line -musikaali on se, joka on piirtänyt minuun syvimmän jäljen. Osansa lähtemättömällä vaikutuksella on varmaan sillä, että näin sen ensimmäisellä matkallani. Katsomaan, mikä tällä kertaa järisyttää. Aikaa on, ja tarkoitus on kokea kaikkia em. taidemuotoja ja toivottavasti uusiakin.

Muuten miten päästä JFK:ltä tai  Newarksista Nykiin?  Olen saanut senkin selvitettyä. Nykyään JFK:ltä on AirTrain-yhteys Nykin metrolinjastoon: http://www.panynj.gov/airports/jfk-airtrain.html Ja samanlainen yhteys löytyy myös Newarkin kentältä Nykin Penn Stationille: http://www.panynj.gov/airports/ewr-airtrain.html. Oma reittini tulee olemaan AirTrainillä Jamaica Stationille ja sieltä Long Island Rail Roadilla (LIRR) Penn Stationille. Tai sitten otan kentältä taksin ja sovin kuskin kanssa Flat fare:n, joka kuulemma voisi olla jotain 55 dollaria. Flat fare on järkevää sopia, jottei mittari raksuittaisi, mikäli sattuisi joutumaan ruuhkaan.

Tästä tuli melko pitkä postaus. Voi kuitenkin olla, että ihan heti ei minusta kuulu mitään, mutta älkäähän hermostuko. 

Mutta nyt: I'm almost ready to roll!

PS. Mikäli joku Italia-fani tokaisisi mulle nyt In bocca al lupo! Kiljahtaisin oitis Crepi il lupo!

Lisäsin alle youtubesta löytämäni Diorin Garden Party videon: nauttikaa! Aah, Ooh, Versailles! Seuraavaksi Ranskaan, voi, voi, kun pääsis! Nauttikaa!

.
Secret Garden - Versailles'
A film by Inez van Lamsweerde and Vinoodh Matadin, starring Daria Strokus, Melissa Stasiuk and Xiao Wen Ju in La Galeries Des Glaces - Château de Versailles.
Music by Depeche Mode: 'Enjoy the Silence'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti