keskiviikko 22. elokuuta 2012

Long Island, beach life?

Lähdin tänään aamuvarhaisella Penn Stationille määränpäänäni Long Islandin pohjoisrannalla sijaitseva Stony Brook. Parhaiten sinne pääsee LIRR-junalla eli Long Island Rail Road:lla. Matka on liki 90 kilometriä pitkä. Koska tulen käymään Stony Brookissa ainakin muutamia kertoja ostin 10 matkan lipun, joka maksoi yhteensä 100 dollaria. Ei paha. 

Kun oltiin sukellettu East Riverin ali Long Islandin puolelle niin saavuttiin hylättyjen entisten pilvenpiirtäjien, romuttamojen, kivitavaran ja yms. tavaran vaihto- ja varastoalueelle. Paljon mielenkiintoista kuvauskohdetta siis. Mutta, en tiedä, lähtisinkö yksin samoamaan... 

Tämän jälkeen junan ikkunan ohi vilistivät suuret punatiilisten asuintalojen kompleksit aina Jamaican pysäkille asti. En kyllä ihan vapaaehtoiseti lähtisi pyörimään Jamaican kaduillekaan. Jamaican asema on kuitenkin tärkeä piste matkailijalle. Asemalla voi vaihtaa JFK:n lentokentälle menevään Air trainiin. 

Jamaican jälkeen maisema muuttui pikkuhiljaa siksi amerikkalaiseksi unelmaksi, jota näkee elokuvissa: kauniit pittoreskit valkoiset talot, partakoneen terävyydellä ajetut nurmikot ja uima-altaat. The Hamptons aluetta pidetään kaikkein loistokkaimpana, nämä talot ovat sisustuslehtien kestosuosikkeja. Long Island on kaikenkaikkiaan varakkaiden amerikkalaisten asuinaluetta. Vain tiheäänasutut, mutta pinta-alaltaan pienet Queensin ja Brooklynin osat Long Islandista kuuluvat New Yorkin kaupunkiin. Usein niiden ei edes katsota olevan Long Islandia. Mitä kauemmas The Citystä ajettiin sitä suuremmaksi talojen väljyys kasvoi ja väliin mahtuu pitkiä pätkiä vehreää lehtimetsää ja maaperä on hiekkainen. Kieltämättä upeaa ja mukavan oloista seutua. 

Stony Brookissa matkani vei yliopistolle, joten en päässyt tutustumaan sen, kuuleman mukaan, viehättävään kylään tai rannalle. Toivottavasti myöhemmin. Yliopistokampus on moderni ja siellä oli hyvä tunnelma. Näin aluksi myös kiinnostavien veistosten määrä kampusalueella ilahdutti. Yliopistolla on myös oma galleriatila. Silmiin pisti aasialaisten opiskelijoiden suuri määrä.

Mutta, jos haluaa The Citystä nopeasti rannalle, kannattaa ottaa LIRR Penn Stationila Long Beachille. Long Beach on itseasiassa saari. Meikäläisen on tarkoitus ehtiä myös sinne tässä jonain päivänä, siellä voi uida kuulemma pitkälle syyskuuhun. Long Beachillä voi myös vuokrata bungalowin ja viettää hieman pidempää leppoisaa rantaelämää. Bungalowin voi vuokrata myös hieman pohjoisemmalla Fire Islandilla. Parhaimmat rannat Long Islandilla löytyvät kuitenkin sitä mukaan mitä idemmäksi mennään.

ST. James Beach Long Island
Kaikkialle Long Islandilla ei ehkä kannata matkustaa ellei ole ihan varma. En ehkä lähtisi Amitivilleen, sillä pelkään kummituksia. Jos haluat tietää lisää googlaa Amitiville horror. Muistat ehkä kuulleesi myös Eminemin Amitiville -nimisen biisin, hui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti