tiistai 15. tammikuuta 2013

Holy Moly, that must be Mara!Niinpä, sehän on todellakin Mara ja ehkä hieman yllättävässä paikassa, tai ei ehkä sittenkään. Aamu avautui melko kauniina, mutta kylmänä näillä leveysasteilla, joten mikäs sen rennompaa kuin nauttia saunan lämmöstä, varsinkaan kun sellaista ei ole edes nähnyt saati päässyt siitä nauttimaan kuin kerran tämän melkein puolen vuoden aikana. Sauna, jossa olen nyt käynyt kahteen otteeseen, mikä lie saunahöperyys iski, kun ostin kolmen kerran kortin, on nimeltään Russian & Turkish Baths. Eli meitä yhdistää Maran kanssa maailmanparantamisen lisäksi myös kyseinen sauna! Sauna sijaitsee osoitteessa 268 E 10th Avenue. Tästä pääset kurkistamaan sisälle. Sauna on tarjoillut löylyjään New Yorkilaisille jo vuodesta 1892 eli perinteet ovat varsin kunnioitettavat. Nykyiset saunan pyörittäjät, veljekset David ja Boris perivät saunan isältään. Juorujen mukaan pojille tuli kuitenkin keskinäistä känää, joten nykyisin he isännöivät saunaa vuoroviikoin, minulla on kortti Boriksen vuorolle. Sauna on itseasiassa monta erilaista saunaa, joista yksi leppoisine, mutta hyvine löylyineen muistuttaa suomalaista saunaa, sitten on turkkilaista saunaa, infrapunasaunaa, ja todella kuumaa saunaa, jossa ihmiset viskovat päälleen vettä saaveilla. Paikassa on myös pulahtamisallas. Itse en pulahtanut, kun huomasin, että porukka menee altaseen ilman, että kävisivät suihkussa. Ja todellakin, tämä paikka ei ole sellaiselle, joka on vähänkään bakteerikammoinen!  Mikäli kuitenkin päätät kokeilla, niin respaan jätetään arvoesineet lokeroon ja sitten vain pukuhuoneeseen, talo tarjoaa (kertakäynti on melko tyyris) pyyhkeet ja saunakaavun tai shortsit, itselläni oli myös uikkarit mukana. Aulassa on pieni kahvio, josta saa virvoitusjuomia ja olutta, huomasin, että myös Baltikaa, pientä venäläistyylistä suolaista ja erilaisia marja- ja vihannespirtelöitä. Myös Brooklynissä on sauna nimeltään Brooklyn Banya. Ja tietenkin erilaisten Health Clubien yhteydessä on saunoja, mutta tämä Russian & Turkis Baths on ihan omanlaisensa. Tervemenoa saunomaan!


En uskaltanut ottaa saunalla enepää sisäkuvia kuin tuon Mara-kuvan, sillä portailla ollut mies, joka seurasi perässäni sisälle katsoi "siihen malliin"
Tämä kasvi- ja kukkakeidas on saunaa vastapäätä, kuten myös muutama pieni ja mukavanoloinen ruokapaikka, esim. Moustache!

2 kommenttia:

  1. Kiva tämä sinun blogisi! Törmäsin ihan sattumalta ja nyt täytyy kyllä kahlata kaikki postauksesi läpi. Itse olen NY fani, joka unelmoi kaupunkiin pääsystä. Blogisi avulla pääsen edes pienen askeleen lähemmäs kaupunkia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ihana Loving Life ja kiitos kommentistasi! Tämä blogi on sellainen New York sekametelisoppa, joka toivottavasti tuo iloa! Mukavaa loppuviikkoa! PS. Ennen pitkää huomaatkin jo matkaavasi tänne Nykkiin, unelmilla kun on siivet!

      Poista